Alföldi gulyásleves
>> 2010. augusztus 28., szombat
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
2-3 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál olaj
1 kk. édesnemes pirospaprika
25-30 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
30 dkg krumpli
1-2 csipet őrölt kömény, feketebors,
1 babérlevél
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra szeljük.
A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, szintén felkockázzuk. Meghámozzuk a fehérrépát, sárgarépát, s karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, hozzátesszük a többi fűszert is, a paprikát, paradicsomot, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve kb. fél óráig pirítjuk. Felengedjük vízzel, kb fél óráig főzzük. Belerakjuk a , fehér-és sárgarépát. s további fél órát főzzük. Amikor már majdnem puha a hús, a meghámozott, kockára vágott krumplit is beletesszük, készre főzzük. Ízlés szerint utánasózzuk, ha szeretjük, erős zöldpaprikával ízesíthetjük.
9 megjegyzés:
Finom, szeretem!
Hát még a Te guszta szaftos pörkölted milyen finom lehetett!:-))
Nagyon gusztusos!
Így a finom valóban-szeretem!!
Nagyon guszta és még lángos is mesés
Jól néz ki, a desszert pedig a palacsinta a háttérben? :) Fincsi kis ebéd.
Köszi csajok mindenkinek!:-))
A háttérben lángos van.:-D
Isteni finom, én is pont így készítem!
Szerintem is, bár én még csipetkét szoktam rakni bele, de az most lemaradt.:-))
Megjegyzés küldése