Szedres-pudingos szelet
>> 2010. augusztus 8., vasárnap
A szokásos kevertsüti-receptet turbóztam fel egy kicsit. Azt hiszem a Duna-hulám nevű süti is ehhez hasonló. Csak az talán barackkal van készítve. Nálunk most a szeder érik, azzal próbáltam ki. Nagyon finom lett. Ha valaki elkészíti, rakhat hozzá több vajat is, de mi így szeretjük.
Hozzávalók:
4 tojás,
25 dg vaj, vagy margarin,
25 dkg liszt,
1 kanál sütőpor,
25 dkg cukor,
1 tek. vaníliakivonat, vagy 2 vaníliás cukor,
1 citrom héja lereszelve,
1-2 kanál kakaópor,
kis tej, (1-1,5 dl),
30-40 dkg szeder
Krémhez:
2 vaníliapuding, (főzős)
6 dl tej,
1 kis tejfól lecsöpögtetve(kb 1,2 dl)
10-15 dg cukor,
1 vaníliás cukor,
10 dkg vaj, vagy margarin, kis porcukor
tetejére: csokimáz
Először a szedret megmossuk, lecsepegtetjük. A lisztet kimérjük, s a sütőporral, s a citrom héjával elkeverjük. A tojások fehérjét csipet sóval, 4-5 kanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük alaposan a maradék cukorral, vajjal alaposan. Összevegyítjük ezután a három összetevőt, de most már óvatosan. A cukros-margarinos sárgájás krémhez adagoljuk felváltva a lisztet, s a kemény fehérjéket. Egy kis tejjel lazíthatjuk. Egy sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe tesszük a tészta egyik felét, a kakaóport hozzátesszük a másik feléhez, s a sárga színűre kenjük ezt is. A tetejére elrendezzük, belenyomkodjuk kissé a szederszemeket. Előmelegített, kb 180 fokos sütőbe toljuk, s így sütjük kb. 10 percig. Mikor feljön, levesszük 150 fokra, s még tovább sütjük. 30-40 perc alatt kész. Míg sül elkészítjük a krémet.
A tejet felrakjuk a tűzre, s állandó kevergetés mellett hozzárakjuk a pudingport, s a cukrokat.
Ha összeforrt, lekapcsoljuk, s hozzátesszük még melegen a lecsöpögtetett tejfőlt-mint házi krémsajtot a 'la Wise Lady. Kihűlés után még egy kis vajat keverünk hozzá, s ízlés szerint esetleg még egy kis (kb 5 dkg) porcukrot is tehetünk hozzá. Tetejére gőz felett megolvasztunk egy fél tortabevonót egy ek. olajjal, s tetszés szerint rácsöpögtetjük, vagy csíkokat húzhatunk vele. Akár bevonhatjuk egy táblával az egészet is. Lehűtjük, s pár óra után már fogyasztható.
13 megjegyzés:
Gyönyörű. Ma én is készítettem egy pudingos sütit, de olyan csúnya lett, hogy nem reklámozom majd :)))
Nem gondoltál még rá, hogy cukrásznak állj?
Minden sütid tökéletes! :)
Ez annyira ott van! A fotó szintén tőkéletes! Ajánlom, nézzétek meg nagyban is!
Nagyon guszta Andi, ügyes vagy! :-)
Csodás!
Nagyon guszta!!! :)
Csajok nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen mindenkinek!:-))
Ez már kínzás!!!!! Olyan gyönyörűséges és isteni finom lehet. Esetleg ha kérhetnék egy pár darabot, házhoz szállítással???:))
Gizinek igaza van-úgy beleharapnék:)) Csoda guszta!!!
Köszi Gizi, Trinity!:-))
Megkínálnálak Titeket szívesen, de már morzsa sincs!:-))
Gyönyörű!
Egyszerűen csodálatos!!!! Nem találok szavakat!
Nagyon finom biztos, csodásan néz ki!
Megjegyzés küldése