Túrós, meggyes rétes

>> 2010. augusztus 15., vasárnap

Kicsit zsúfolt volt a hétvége, ezért mikor tegnap Biankánál láttam meg a rétest, rögtön ellopiztam az ötletet..-)) Nem csalódtam, isteni lett. Igaz, én készítettem meggyeset is, ami kicsit lapos lett, de ízre az is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
2 csomag réteslap (2 cs. 6 lapos)
Túrós töltelékhez:
500g túró ,
1 citrom reszelt héja ,
4 tojás
2 vaníliás cukor
csipet só
10-15 dkg cukor,
mazsola,
vaj, vagy margarin
búzadara
Meggyes töltelékhez:
kb 50 dkg friss, befőtt, vagy fagyasztott meggy,
2 csomag főzős vaníliapuding,
összesen 5 dl folyadék (meggy leve)
kb 10 dkg cukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
esetleg rum, vagy aroma ízlés szerint
Felfőzzük a meggyet a cukorral, fahéjjal rummal. A vaníliapudingokat kis vízzel kikeverjük, majd ezt is a meggyre öntjük. ha ósszeforrt, le is kapcsolhatjuk, langyosra hűtjük.
A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, cukrokkal, citrom héjával, alaposan. Ha szeretjük, tejbe áztatott mazsolát rakhatunk hozzá. A tojásfehérjéket 3 kanál cukorral felverjük, majd óvatosan ezt is a túrós krémhez adjuk.
Elővesszük a réteslapokat. Bianka tanácsa szerint nedvesítsünk be egy konyaruhát, tegyünk rá egy lapot, majd ecsettel jól kenjük meg az olvasztott margarinnal, vagy vajjal, majd ráteszünk még egy lapot, amit szintén megkenünk olvasztott margarinnal, vagy vajjal. Kis búzadarával meghintjük, majd az egyik hosszabb oldalára a túró harmadrészét rákenjük. A vizes konyharuha segítségével feltekerjük. , úgy hogy az elején a két szélét pár centire hajtsuk be úgy, hogy sülés közben ne tudjon a krém kifolyni.. Tegyük kikent tepsibe, kenjük jól meg a tetejüket is, majd 180 fokon előmelegített sütőben süssük készre.
A meggyes tölteléket is osszuk három részre, s úgyanúgy pár centit felhatva tekerjük fel.
Tetejét vajjal meglocsoljuk, s szintén készre sütjük. Tálaláskor megporcukrozzuk.

9 megjegyzés:

Raindrop 2010. augusztus 15. 19:22  
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Raindrop 2010. augusztus 15. 19:34  

Imádom őket így külön, de még sosem boronáltam össze a túrót a meggyel rétesben. Most kitaláltam és megkívántam.
Nagyon csinosak lettek! :)

Andi 2010. augusztus 15. 21:00  

Meggyeset imádom!!
De régen is ettem. Jaj az a kép a blogod elején....merénylet ám a javából. Istenien néz ki!

Gizi 2010. augusztus 15. 21:53  

Imádni való mind egytől-egyig. Már nálam is régen volt, de hamarosan utazunk és a barátnőméknél sütök majd. Addig ha kérhetnék, házhoz szállítással egy kis kóstolót.:))

Andinak igaza van, te egyre nagyobb merényleteket követsz el ellenünk.:)))

Bianka 2010. augusztus 16. 8:56  

Micsoda finomság, nagyon gusztán néz ki.

Dia 2010. augusztus 16. 9:26  

A rétes csak finom lehet!

egycsipet 2010. augusztus 16. 10:56  

Mmm, fincsi! :)

Wise Lady 2010. augusztus 16. 11:22  

Ezek a rétesek pont úgy néznek ki, mint amit a nagymamám sütött. A túrós-meggyes nagyon fincsi!

Andi/cuki 2010. augusztus 16. 12:37  

Köszi Raindrop,de az az igazság, hogy össze még én sem boronáltam őket, de megházasítom őket, s elkészítem újból, ha ennyire szeretnétek!:-DD
Köszi Andi, az a kép most a kedvencem nekem is!:-))
Köszi Gizi, azonnal robogok!:-))
Köszi Bianka, finom is volt, köszi az ötletet!:-))
Igen Dia, ez igaz!:-))
Köszi egycsipet!:-))
Jaj, Wise Lady,bárcsak én is olyant tudnék, mint amit a nagymamám tudott! Sajnos, az igazi-házi-nyújtott rétest nem tanultam meg tőle!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP