Halas-zöldséges csónakok

>> 2011. április 21., csütörtök

Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki várja a receptjeimet, sajnos közbejött egy kis kényszerpihenő, ami miatt gépközelben sem voltam, de kárpótlásul most jövök régebben készített, idáig bespájzolt halas csónakokkal. :-))
A tészta egy pizzatészta:
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 evőkanál só,
kb. 1 dl tej,vagy víz
kb.2 dl joghurt,
3 evőkanál olivaolaj,
Pizzaszósz:
1 közepes hagyma ,
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors, cukor ízlés szerint
oregáno,bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
Ezeken kívül:
3 doboz zöldséges-halas tonhalkonzerv
esetleg sajt,
esetleg tojás,
A szokásos módon kelt tésztát készítünk. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral,vízzel vagy tejjel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összedolgozzuk. Kelesztőtálban megkelesztjük kb.40 perc alatt. Amíg ez kel, addig előkészítjük a szószt, s a halat. A paradicsomos szószhoz a vöröshagymát apróra , a fokhagymát durvára vágjuk. Kis olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzá tesszük a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Már csak kicsit pirítjuk, nehogy a fokhagyma megégjen, majd hozzátesszük a sűrített paradicsomot, ezzel is pirítjuk és felöntjük annyi vízzel hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd főzzük még kb. 10 percet. Összekeverjük a tonhalas konzervvel. Egyébként, ha kapható paradicsomos-zöldséges -tonhalkonzerv, akkor még szószt sem kell készíteni.
A közben megkelt tésztát kinyújtjuk, téglalap alakú csíkokra vágjuk. Kb. 9-10 jön ki ebből az adagból. Mindegyikre egy kanálnyi halas szószt teszünk. feltekerjük, majd egy késsel bevágjuk, úgy, mint Limaránál itt, s további 20 percig kelesztjük.Sütés előtt sajttal megszórhatjuk, esetleg tojással megkenhetjük. Nálam csak egy kis sajt került rá, tojással se kentem meg.
Ezután előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.


8 megjegyzés:

Chef Viki 2011. április 21. 15:24  

Áááááááááááááá!!! Zseniális!

Gyors gyógyulást!

Bianka 2011. április 21. 15:41  

Csodálatos

Ditta 2011. április 21. 19:25  

Nekem nagyon nagyon tetszik!:-)

Gizi 2011. április 21. 20:32  

Nagyon guszta!!! Holnapra pont jó lett volna ez a halas recept, de sajnos nincs hozzá konzervem, így majd legközelebbre halasztom a sütést.:)

Kati 2011. április 21. 23:25  

Nagzon guszta.

Wise Lady 2011. április 22. 11:18  

Naggyon ötletes! Kérek vacsira.

Gizi 2011. április 23. 14:09  

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!

Andi/cuki 2011. április 23. 15:20  

Köszönöm szépen mindenkinek, s Kellemes Húsvétot kívánok én is mindannyiótoknak!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP