Linzertorta gazdagon

>> 2011. április 2., szombat

Az áprilisi Vidék Íze címlapján azért szebben mutatott ez a torta. Egy kicsit túlsült a teteje, de az uram meggyőzött, hogy mindenképp rakjam fel, mert nagyon ízlett neki. Mondjuk nekem is, s mert a recept nagyon jó, köszönet jár érte Forgács Antalnénak.:-) Legközelebb azért a tetejét letakarom.


Hozzávalók a tésztához:


50 dkg liszt,


20 dkg vaj, vagy margarin,


15 dkg cukor,


2 tojás,


fél evőkanál citromlé,


+nálam egy citrom héja lereszelve,


5 evőkanál tej (szerintem 3 ek. tejföl is jó hozzá),


csipet só,


1 csomag sütőpor,


A töltelék hozzávalói:


1 üveg magozott meggybefőtt,


50 dkg túró, (Bakonyi),


2 tojás,


fél dl rum (elhagyható),


10 dkg mazsola( elhagyható),


10 dkg porcukor (nálam 15),


1 vaníliás cukor,


1-2 ek. citromlé,


1 citrom lereszelt héja,


4-5 evőkanál meggylevár,


vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez


Először; ha szeretnénk hozzá mazsolát, beáztatjuk a rumba. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. (Hűtőben) Közben a meggyet lecsöpögtetjük. A túrót összekeverjük a tojások sárgájávalal, cukrokkal, citrom levével, lereszelt héjával, s aki szereti a rumba áztatott mazsolával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan a túrókrémhez keverjük. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, s visszatesszük a hűtőbe. A kapcsos tortaformánkat kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a a következő cipót kerekre nyújtva, beletesszük. Megszórjuk a meggyel. Rakhatunk a meggy alá kis zsemlemorzsát. Rárakjuk a maradék, szintén kerekre nyújtott linzertésztát, majd erre rakjuk a túrótölteléket. Elővesszük a lekvárral töltött tésztarudat, szeletekre vágjuk, s kirakjuk vele a tortánk tetejét. Forró sütőbe tesszük, majd kis idő múlva takarékra állítjuk, és kb. 1 órát sütjük még a tortát. Ha megsült, kicsit hűtjük, levesszük a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, vaníliás- vagy porcukorral meghintve tálaljuk.


16 megjegyzés:

Könyvlelő Kritta 2011. április 2. 17:10  

Nagyon szép lett a sütemény :)

Kriszta 2011. április 2. 17:30  

Nekem is megvan ez a recept az újsággal együtt,de még nem mertem kipróbálni!Nagyon szép!

Citromhab 2011. április 2. 17:42  

Akkor én ezt most el is mentettem:-)

Kata 2011. április 2. 17:46  

Andi, én nem találok hibát a kinézetében; igazán jól néz ki!:)

Mónika 2011. április 2. 18:21  

Hú de szép! Ki fogom próbálni.

Wise Lady 2011. április 2. 18:54  

Én is kérek belőle! Nekem ez tökéletesen megfele.
Olyan sok szép és finom sütit sütöttél már, és amellett vidám és jólelkű teremtés vagy. Hoztam vissza neked egy jó szót :D
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Gizi 2011. április 2. 20:31  

Nagyon guszta! Most szívesen megkóstolnám, pl. azt a szeletkét.:))

Köszönöm neked a "jó szót"!!!! Nagyon örülök hogy megismertelek és mindig szívesen nézelődöm nálad. Egyszer jó lenne együtt robogni az utakon.:)

trinity 2011. április 3. 3:29  

Szép ez nagyon így, ahogy van! Nekem is minden alkalommal le kell takarnom a sütiket, ilyen a sütőm...

A "JÓ SZÓ" megérkezett hozzám tőled-nagyon szépen köszönöm, igen jólesett!!

Bianka 2011. április 3. 10:44  

Fenséges

Belly 2011. április 3. 11:48  

Nagyon szép,látom te is Vidék Íze rajongó vagy!
Én is.
A "Jó Szót"
pedig nagyon köszönöm,vissza is adom,mert te is megérdemled tőlem.

Ditta tortái 2011. április 3. 13:23  

Hú de gyönyörű lett,nagyon jó recept!

Andi/cuki 2011. április 3. 13:51  

Krisztina, köszönöm, de a tetejét még gyakorlom.:-))
Kriszta, próbáld ki nyugodtan, nagyon finom.:-))
Citromhab, várom Nálad.:-))
Kata, rendes vagy, de legközelebb vastagabbra szelem a tetején, valószínű úgy nem pirulna meg hamar.:-))
Köszi Mónika, csak bíztatni tudlak:-))
Köszönöm Wise Lady a kedves szavakat.Irulok,pirulok.:-))
Köszi Gizi, azt a szeletkét a fiam a fotózás után egy percen belül eltüntette, de legközelebb Neked hagyom, s tényleg jó lenne.:-))
Köszi Trinity:-)) Az az igazság, hogy vékonyra szeltem,s a végén már hiába takartam...S nagyon szívesen.:-))
Köszönöm Bianka!:-))
Köszi Belly, igen a Nők Lapja Konyha mellett ez a kedvecem, nagyon jó kis egyszerű,de mutatós, finom receptek vannak benne. Semmi lila köd:-))
Köszi Ditta, aranyos vagy.-))

Citromhab 2011. április 3. 14:28  

Andi, bár csak képen láttalak, de abból ítélve nagyon kedves és aranyos lehetsz:-)
A blogodat is kedvelem, ezért most visszahoztam neked egy "jó szót":-)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

DebiGabi 2011. április 3. 19:29  

Andi,
Fantasztikus!!!

Fogadj tőlem Te is EGY JÓ SZÓT!

Mindig szeretek Nálad nézelődni, ötleteket keresni!!!

egycsipet 2011. április 4. 11:55  

Hát nem egyszerű elkészíteni, de biztosan nagyon finom, megéri nekiállni. :))

Andi, köszönöm szépen a jó szót! :) :*

Andi/cuki 2011. április 4. 18:20  

Köszönöm szépen Citromhab, nagyon kedves vagy.:-))
Köszi DebiGabi Neked is!:-))
Köszi egycsipet,igazából egyszerűbb, mint amilyennek esetleg látszik, s nagyon szívesen:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP