Diós kuglóf.
>> 2009. május 26., kedd
Igazából ez egy egyensúly-tészta,legalábbis úgy emlékszem,így hívták.Ez nem csak kuglófnak jó,hanem sima, tepsibe rakott és gyümölccsel megszórt sütinek is .Ilyenkor nem kell aszalt gyümölcs,hanem jó bármilyen frisset is beleszórni.A kuglófba jobb az aszalt gyümölcs,dió,mandula,mazsola,csoki....Sokszor darabolt diót és darabolt csokit teszek csak bele.
Lehet a darált dió helyett mák is benn és akkor finom az aszalt barack hozzá.
Tehát az alaprecept:
Majdnem minden 25 dkg/ezért egyensúly/
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg rama
25 dkg darált dió
összesen 25 dkg aszalt gyümülcs,darabolt dió,darabolt csoki,mandula,mazsola/vegyesen,vagy csak egyik-egyik;ízlés szerint/
4 tojás
1 vaniliás cukor,esetleg citromhéj
fél csomag sütőpor
Összevegyítjük a lisztet,a sütőport,a gyümölccsel esetleg citromhéjjal.
Előszőr a tojásfehérjét felverjük 4 ek. cukorral.Majd ezzel a habverővel/van aki szeret mosogatni?/kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.Azután felváltva hozzáadjuka lisztes keveréket és a felvert fehérjét.Ha nagyon kemény lenne,egy kis tejjel vagy joghurttal lehet lazítani.Belerakjuk az alaposan kimargarinozott,kilisztezett formába.Előszőr nagyobb hőfokon,aztán,ha feljön takarékon sütjük tovább.Kell kb.40 perc,mire megsül.
Ha kész még egy kicsit hűlni kell,mielőtt kiborítanánk. Azután lehet rá csokimázt is tenni,vagy csak porcukrot.
Jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése