Házi mascarponés tortácska
>> 2009. július 7., kedd
Maradt még kb.3 dl házi sajtkrémem Wise Lady nyomán,amihez tejszínt s gyümölcsöt akartam rakni. Volt egy kis doboz meggyem még, de otthon vettem észre,hogy sajna már nem sok a felhasználható, hogy szépen fejezzem ki magam. Úgyhogy az egészdarabos cseresznye-dzsemből raktam a krémhez és nem bántam meg,nagyon finom lett ez is.
A hozzávalók:
Kb.3 dl házi sajtkrém a'la Wise Lady,
2 dl(nálam alföldi) tejszín felverve,
6-8 dkg porcukor,
3-4 kanál cseresznye-dzsem
7-8 babapiskóta
1 dl tej ,
10 gr zselatinpor
1 vaníliás cukor,
Kibéleltem egy kisebb kerek formát folpack-kal.
Összekevertem a sajtkrémet a cukorral és a felvert tejszínhabbal. Felmelegítettema tejet a zselatinnal, de csak míg feloldódott. Hozzáraktam a sajtkrémes tejszínhez és a dzsemet is hozzákevertem. Beleöntöttem a kibélelt jénaiba , majd a tetejére egy kis tejben megmártott babapiskótákat rakosgattam.Hűtőbe raktam 1-2 órára. A sajtkrém miatt tömény állagú lett, a cseresznye miatt finom aromás. Sokáig nem állt a hűtőben ez sem.
5 megjegyzés:
Jól hangzik! És szép is. Biztos fincsi volt.
Én is tegnap öntöttem fel két nagy tejfölt, most csepegnek.
Ó, de ügyes vagy! Házi mascarponét még sosem készítettem!!!
Az az igazság,hogy halogattam én is,de örülök,hogy belevágtam,mert nem nehéz! Köszönet Wise Lady-nek érte!
Ez nagyon jó, nálam is indul akkor a házi mascarpone gyártás. Én eddig a cirtommal savanyított tejszínről hallottam, de még úgy sem csináltam.
A sütik meg nagyon guszták!
Köszönöm,csak bátran Ti is!
Megjegyzés küldése