Kifli debrecenivel töltve
>> 2010. június 18., péntek
Andi konyhájában láttam meg a hot-dog kifliket, amit azóta már többször elkészítettem. Most viszont meg is mentettem párat a fotózáshoz. Kicsit változtattam rajt, a tésztája nálam a joghurtos alapom, s nálam most debreceni volt itthon ; ennyi a különbség.
Hozzávalók:
1 dl tej
1 ek. cukor
1 ek. só
40 g olaj
1 tojás
2 pohár joghurt
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
kb. 30 dkg virsli, vagy debreceni
esetleg szalonna, sajt
tetejére:
tojás,
sajt,
köménymag, szezámmal....
Elkészítés A tejben az élesztőt futtassuk fel a cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára. A debreceniket csak vágjuk el hosszában. A megkelt tésztát nyújtsuk ki és osszuk el úgy, hogy a debreceniket be tudjuk a tésztába göngyölni.
Ha virslit szeretnénk, azt Andi módszerével szalonnával körbetekerhetjük, s mellé hosszúkásan felszeletelt sajtot is rakhatunk. A feltekert kifliket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, s megkenjük tojással. Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, köménnyel vagy akár szezámaggal. 170 – 180 fokon süssük őket kb. 30 percig aranysárgára.
4 megjegyzés:
Ezeket a kolbászos kelt tésztákat te nagyon tudod!
Melegen, mustárral. Húúú, de jó is lehet! :)
ÁÁÁÁÁÁÁÁ ez isteni lehet, de kár, hogy nem láttam hamarabb, pedig este jöttek a barátaink, pont jó lett volna
Köszi Wise Lady, igyekszem, igyekszem!:-))
Igen egycsipet az uram ma reggelire a maradékot pont úgy ette!:-))
Köszi Bianka, ahogy ismerlek, találsz még rá alkalmat tuti!:-))
Megjegyzés küldése