Grissini alla Locatelli
>> 2010. június 26., szombat
Hatalmas meglepetés, s öröm ért. Nyertem egy fantasztikus Giorgo Locatelli könyvet, aminek címe: Ízek Itáliája. S tudjátok mivel nyertem? Ezzel a nagyon finom Epres-vaníliás-fahéjas sütivel. A Nők Lapja Konyha epres pályázatán.
Ha majd megnézitek a júliusi-augusztusi újságot, valahol az apróbetűs részben benne lesz az én receptem is!:-))) Ennek örömére, először is egy parmezános grissinit készítettem Locatelli séf útmutatásai alapján. A könyv egyébként csúcsszuper, s a séf is. Nem egyszerű szakácskönyv, egy ízutazás. :-)
Hozzávalók:
50 g vaj,
200 g teljes tej,( 3,5 %-os tej)
10 g friss élesztő,
375 g jó minőségű fehér kenyérliszt,
3 púpos kanál reszelt parmezán ,
10 g finomított só,
s amit még én tettem hozzá:
kb10 dkg sonka,
1 kis fej hagyma,
szezámmag,
tojás,
vaj,
reszelt sajt
Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. A vajat felolvasztjuk, s a tejjel, s az élesztővel felfuttatjuk.
Majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Locatelli módszere szerint ezután úgy hajtogatjuk, hogy először az alsó harmadát felhajtjuk, ujjunkkal megszurkáljuk. majd a felső harmadát is felhajtjuk, úgy is megszurkáljuk, ezután 45 fokos szögben a tésztát elfordítjuk, s megismételjük a hajtogatást. Letakarjuk, s kb. 30 percig kelesztjük. Megismételjük a hajtogatást, majd további 30 percig kelesztjük. A tészta felét kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. Egy centiméteres csíkokra vágjuk. Locateli vonalzót használt, én ennyire nem voltam maximalista:-)) A csíkokat a módszere szerint ujjainkkal középről kifele haladva három mozdulattal átsodorjuk, s végeit kissé ellapítjuk. Volt amelyikekett összecsavartam.10 percig hagyjuk pihenni, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A tészta másik felét én háromszögekre, s négyzetekre vágtam. Megkentem vajjal, megszórtam hagymán pirított sonkakockákkal, s egyik részét feltekertem kiflinek, a másik részéből csónakokat formáztam. Ezeket tojással is megkentem, s megszórtam maggal, reszelt sajttal. A parmezános alap remekül illett ehhez a töltelékhez is. Köszönet a nyereményért!:-)) S Lilla Neked az "alla"-ért.:-))
Ha majd megnézitek a júliusi-augusztusi újságot, valahol az apróbetűs részben benne lesz az én receptem is!:-))) Ennek örömére, először is egy parmezános grissinit készítettem Locatelli séf útmutatásai alapján. A könyv egyébként csúcsszuper, s a séf is. Nem egyszerű szakácskönyv, egy ízutazás. :-)
Hozzávalók:
50 g vaj,
200 g teljes tej,( 3,5 %-os tej)
10 g friss élesztő,
375 g jó minőségű fehér kenyérliszt,
3 púpos kanál reszelt parmezán ,
10 g finomított só,
s amit még én tettem hozzá:
kb10 dkg sonka,
1 kis fej hagyma,
szezámmag,
tojás,
vaj,
reszelt sajt
Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. A vajat felolvasztjuk, s a tejjel, s az élesztővel felfuttatjuk.
Majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Locatelli módszere szerint ezután úgy hajtogatjuk, hogy először az alsó harmadát felhajtjuk, ujjunkkal megszurkáljuk. majd a felső harmadát is felhajtjuk, úgy is megszurkáljuk, ezután 45 fokos szögben a tésztát elfordítjuk, s megismételjük a hajtogatást. Letakarjuk, s kb. 30 percig kelesztjük. Megismételjük a hajtogatást, majd további 30 percig kelesztjük. A tészta felét kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. Egy centiméteres csíkokra vágjuk. Locateli vonalzót használt, én ennyire nem voltam maximalista:-)) A csíkokat a módszere szerint ujjainkkal középről kifele haladva három mozdulattal átsodorjuk, s végeit kissé ellapítjuk. Volt amelyikekett összecsavartam.10 percig hagyjuk pihenni, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A tészta másik felét én háromszögekre, s négyzetekre vágtam. Megkentem vajjal, megszórtam hagymán pirított sonkakockákkal, s egyik részét feltekertem kiflinek, a másik részéből csónakokat formáztam. Ezeket tojással is megkentem, s megszórtam maggal, reszelt sajttal. A parmezános alap remekül illett ehhez a töltelékhez is. Köszönet a nyereményért!:-)) S Lilla Neked az "alla"-ért.:-))
24 megjegyzés:
Gratulálok!!!!!! Nagyon sok ilyen jó kis receptet és még több nyereményt kívánok. Nagyon szeretem nézni Locatelli műsorát.
Ez a torta ott fent eszméletlen jól néz ki!!!:)
Szívből gratulálok!
Köszi csajok!:-))
Imádom én is ezt a könyvet!
Meg úgy összeségében Locatellit is csípem :]
Igen, nagyon profi, utánozhatatlan!:-))
A mindenségit!
Szívből gratulálok!!!!
Köszi Viki,az uram is ezt mondta, mikor megemelte a kb. 3 kilós könyvet!:-D
Juj, tök jó :) Ropogtatnám
Őszintén gratulálok Neked! :))
Régóta vágyom én is erre a könyvre és nem csak azért, mert kondizáshoz is tökéletes a súlyát illetően... ;o)
Gratulálok, nagyon megérdemelted és szuper a nyeremény is!
Meg fogom venni az újságot.
Gratulálok! Nagyon jó kis nyeremény és mi is élvezzük az eredményeket belőle:)
Gratulálok!! Majd figyellek az újságban is!!
Gratulálok!!!:)
Gratulálok Andi! Nagyon örülök, hogy nyertél! :-)
Aki ügyes, az ügyes! :-)
Andi!
Szívből gratulálok a sikeredhez:)!!
A nyereményed meg valami fantasztikus, imádom a pasit:)
Köszi Mandy, szívesen megkínálnálak!:-))
Köszi Felhőlány, erre a nyereményre én is nagyon vágytam, egyébként nem mostanában tudtam volna megvenni!:-))
Köszönöm Wise Lady, ugye tudod, hogy Neked is köszönhetem?:-))
Köszi Moha, igyekszem!:-))
Köszi Trinity, aranyos vagy!:-))
Köszi Kiskukta, remélem Te is nyersz majd!:-))
Köszi Marian, a Te címlapos Príma konyhád az se volt semmi!:-))
Köszönöm Krisztina, én is csípem a maestrot!:-))
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!:)
Köszönöm Kata Neked is!:-))
Gratulálok a nyereményedhez,megérdemelted az a torta fantasztikusan jól néz ki!!
GRATULÁLOK :)))
Köszönöm egy pici,üdv itt nálam!:-))
KÖSZI Bianka!:-))
Gratulálok én is, nem is tudom, melyik tetszik jobban, a könyv vagy a sütid! :))
Köszönöm Vesta, kedves vagy!:-))
Szívből gratulálok!Kiváncsian várom az új jobbnál jobb receptjeidet.
Megjegyzés küldése