Tejfölös-habos málnás hasáb

>> 2010. július 18., vasárnap

Tavaly nagyon bejött itthon a tejfölös-málna, úgyhogy arra gondoltam, elkészítem hasáb alakban is. Tettem még hozzá tejszínhabot, meg egy kis zselatint, hogy valamennyire megálljon. Ha valaki keményebbre szeretné, több ( 2 kanál) zselatint is tehet. Így is szeletelhető, de nem annyira szépen. Viszont a zselatint egyáltalán nem érezni rajt. Ha valaki még nem próbálta a málnát tejföllel, nagyon ajánlom, mert felséges.:-)
Hozzávalók:
kb 25 db babapiskóta,
1 nagy tejföl( 4, 5 dl),
2 dl tejszín, ízlés szerinti cukorral,
2 citrom héja,
2 vaníliás cukor, vagy kivonat,
kb. 15 dkg cukor,
kb 20-30 dkg málna,
1 evőkanál zselatin
tej a babapiskóta belemártásához,
Kibélelünk egy nagyobb őzgerincformát folpack-kal. Feltesszük a tejfölt melegedni a cukrokkal, zselatinnal. Ha a zselatin és cukor elolvad, már le is kapcsoljuk, s belereszeljük a citromok héját. Felverjük a habot jó keményre. Összevegyítjük a kettőt, s óvatosan a málnát is belerakhatjuk.
Az előkészített őzgerincbe belerakosgatjuk a babapiskótákat úgy, hogy egy pillanatra belemártjuk a tejbe. Ne sokáig, mert elázik! Ha kiraktuk a formát beleöntjük a tejfölös-tejszínes málnát. A tetejét-ami majd az alja lesz- szintén kirakosgatjuk babapiskótákkal. Kb 3 óra dermedés után kiborítjuk, tálaljuk.




10 megjegyzés:

Moha 2010. július 18. 13:53  

Ez is szép lett! Meg finom is, ilyen melegben a tejfölösek a legjobbak.

Andi/cuki 2010. július 18. 14:03  

Igen-igen!:-))Ráadásul tegnap úgyis befűtöttem a DNK-pizzához, ma kompenzálnom kellett!:-D

Chef Viki 2010. július 18. 17:27  

Eddig csak tejföl és eper volt műsoron, de ki fogom próbálni a málnát is, mert felettébb meggyőző a kép :-)

Gyönyörűség!

Mónika 2010. július 18. 18:59  

Kérek egy szeletet!:))

Gizi 2010. július 18. 20:25  

Gyönyörűséges!!!!! Csak ámulok és bámulok, na meg kérhetnék szépen egy szeletkét??? Feltétlen kipróbálom. (a krémest is már többször megsütöttem a szomszédaim nagy örömére:)))

Bianka 2010. július 19. 9:09  

Igazán fenséges és szép lett

Dia 2010. július 19. 9:53  

Azt hittem piskóta! nem babapiskótának néz ki! Igazán kívánatos!

Andi/cuki 2010. július 19. 12:35  

Viki, köszi!:-)) Nem is tudom eldönteni, hogy az epres, vagy a málnás a finomabb.Jöhetne mindkettő sorban!:-D
Mónika,csak tessék, tessék!:-))
Gizi, köszi,a krémes tényleg mennyei, s ahhoz se megy sokig a sütő,nálunk is volt azóta megint!:-))A szomszédaid biztos hálásak, gondolom rendszeresen adakozol!:-D
Köszi Bianka, de lehetett volna szebb több zselatinnal, de nem akartam!:-))
Köszi Dia, ez egy kevésbé formázott babapiskóta-fajta. Egyébként, ha nem lesz meleg, azt is sütök!:-))

trinity 2010. július 20. 3:05  

Krémes is, málnás is: imádom!! Ezúton gratulálok az újságban megjelent sütidhez!!! Megérdemelten vagy ott!!

Andi/cuki 2010. július 20. 8:15  

Köszönöm, nagyon kedves vagy!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP