Pulykatorta

>> 2010. március 14., vasárnap


A pulykatortán már egy novemberi Príma konyhából kinéztem, de csak nem akart idáig elkészülni. Trinitiynél is láttam közben, ahol nagyon guszta volt. Az én (pontosabban mi) verziónk kicsit más lett, mint az újságban volt, mert a tojást nem egyben ütöttük rá, hanem tejszínnel kevertük, s a mortadella helyett magyaros szalámit és sonkásat rétegeztünk. Nagyon finom lett,vetekszik a csirketortával.
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,
kis só, bors,
kakukkfű,rozmaring,
kb.30 dkg bacon,
kb.10 dkg magyaros szalámi,
kb.20 dkg sonkás felvágott,
(eredetileg mortadella)
20 dkg sajt(füstölt és sima vegyesen)
6 tojás,
2 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,(eredetileg metélőhagyma)
A pulykamellfilét csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel s a akukkfűvel és rozmaringgal. Karikára vágjuk a hagymát. Egy nagyobb kuglófformát kibélelünk sütőpapírral. Elkezdjük baconnel körberakni. A tetejére hagyunk belőle. A sajtot lereszeljük, négyfelé vesszük. A szalonnára rakjuk ez első felét.Háromfelé vesszük a húst, s a sajtra rakjuk az első harmadát, majd a tejszínes tojás harmadát ráöntjük. Következik a hagyma harmada, majd a szalámiból szintén egyharmad rész. Jön megint a sajtból a második rész, újra a pulyka, a tejszínes tojás, majd megint hagyma, s a szalámik. A harmadik rész sajt övetkezik, majd az utolsó hús, utolsó tejszínes tojás, utolsó hagyma, utolsó szalámi, s a végén a maradék sajtot rárakjuk, s szalonnával betakarjuk. Ezt még alufóliával befedjük. Előmelegített kb 170 fokos sütőben készre sütjük, kb. 1 óra alatt. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy a szalonna is megpiruljon. Sütőpapír segítségével egy tálra borítjuk. Melegen is, hidegen is kitűnő.:-))

9 megjegyzés:

Kiskukta 2010. március 14. 13:45  

Iszonyat jól néz ki! Hú de megkóstolgatnám!

Yasmine 2010. március 14. 13:57  

Andi, ez valami gyönyörűséges!! Nagyon ügyi vagy! :))

Andi/cuki 2010. március 14. 14:08  

Köszi csajok,Ti meg iszonatos kedvesek vagytok!:-))

Bianka 2010. március 14. 15:57  

Imádom! Apuék gaykran készítették, csak ők jénaiban

Gyönyörű lett

Gizi 2010. március 14. 17:10  

Csodálatos!!!! Nagyon guszta!!! Viszem a receptet, és én is megsütöm, köszike!!:)

Wise Lady 2010. március 14. 18:32  

Ez nagyon étvágygerjesztő, és csodaszép fotókat is készítettél!

egycsipet 2010. március 15. 8:27  

Nagyon guszta lett! :))) A keresztanyámnál ettem ilyet, azóta is tervezem elkészíteni, köszi a receptet!

Andi/cuki 2010. március 15. 9:06  

Köszi Bianka!:-))Jénaiban a csirkéset készítettem a múltkor. Az is egy kicsit más.
Köszi Gizi,remélem ízleni fog!:-))
Köszi Wise Lady, most már csak egy kis Photoshop kéne!:-))
Köszi egycsipet,Neked a keresztanyukád,Biankának a szülei...Én miért nem hallottam róla idáig?:-))

L.Krisztina 2010. március 15. 18:42  

Nagyon szép lett:)

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP