Gombás lángos
>> 2010. május 31., hétfő
Egyik nap hazafelé megütötte a fülem a rádióban egy recept hozzávalóit felsoroló hang. Sajnos csak a végét hallottam, s azt, hogy gombás a lángos. Mivel aznapra a szokásos kefíres-hűtős lángosomat terveztem, úgy gondoltam kipróbálom gombával is. Gyorsan ledagasztottam a kefíres tésztát, beraktam a hűtőbe, elkezdtem a hagymát gombával összesütni, majd felmentem a rádió honlapjára receptet keresni. Persze nem volt még fenn. Viszont máshol is csak olyant találtam, aminek a tésztájában volt a gomba. De én ezt már máshogy kezdtem, s a gomba se volt kész, úgyhogy végül a kész hagymás gombát ráraktam a kör alakú tésztára, felcsavartam, majd így sütöttem ki. . Mivel csak egy kis üveges gombám volt itthon, kb fele mennyiségű lángos lett gombás. Finomra sikeredett, kis-nagyfiam most csak ezt ette.:-))
Azért idemásolom a lángosom hozzávalóit:
kb 30-40 dkg gomba,
1 fej v.hagyma,
1 kg liszt
1 evőkanál só,
4 db kefír
1,5-2 dl tej,
1 élesztő,
1 kanál cukor,
se zsiradék, se tojás a tésztába
a sütéshez olaj
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítettem. A hűtőben kelesztettem meg. Kelesztőtálban kb fél óra alatt megkelt. . Míg kelt a hagymával a gombát megsütöttem. Mikor megkelt a tészta, egy kör alakú kehellyel szaggattam ki. Még letakartam így is 10 percig pihentettem. A gombásoknál a közepére raktam egy kanálnyi gombát, s úgy tekertem fel palacsintaszerűen. Forró olajba raktam és mindkét felét kb 5-5 perc alatt megsütöttem.
Reszelt sajttal és tejföllel tálaltam.
8 megjegyzés:
Mennyei lehet. Igazi finomság
De az ám!:-))
Nahát! Ez nem jutott volna eszembe, pedig milyen kézenfekvő!
Nagyon jól hangzik.
Nekem sógornőm úgy készíti,hogy tepsinagyságúra kinyújtja a lángostésztát és befedi gombapörkölttel,majd megszórja sajttal.Nagyon finom!
Lángospizza:-)
Húúú, de jól néz ki!! Nagyon finom lehetett, még nem is hallottam ilyen receptet. Egy ismerősöm káposztát szokott tenni a lángos tésztába és úgy süti ki.Az is fonom.:)
Juj, ha ezt Zuram látná :-))) Nem hagyna nyugtot, az tuti!
Szuper lett!
Ez tuti nagyon finom lehetett! Oda vagyok a gombáért :)
Igen, igen Wise Lady, néha kell egy kis ihlet a rádióból!:-))
Köszi Belly, mindenképp kipróbálom úgy is, szuper az ötlet!:-))
Köszi Gizi, s a káposztás ötletet is köszi, azt is szeretjük!:-))
Viki, ahogy ismerlek nem kell nagyon könyörögni, hogy elkészítsd, igaz?:-))
Köszi Ami, fincsi nagyon, pláne, ha finom az a gomba maga is!(szegfű, laska, csiperke, vargánya...:-))
Megjegyzés küldése