Epres-túrós-kockás szelet

>> 2010. május 10., hétfő


Lehet, hogy furán hangzik, de ez a süti egy nagyon édes rózsaszín kockás babatakaróról jutott eszembe, amit Felhőlánynál láttam. Egyszer már nagyon ízlett egy pudingos túrókrém, ezért gyümölcsös változatban is ki kellett próbáljam. Persze eperrel, mi mással?:-)
A piskóta túl jól sikerült,(magasra) s ezért maradt csík, amit nem használtam fel, túl magas is lett volna a sütim, s a krém is pont elfogyott. Szóval még több kocka lett volna, de ezzel a kis hibával is ízlett mindenkinek. Talán a következő még szebb lesz.:-)
Hozzávalók:
2 db 4 tojásos piskóta:
2 x 4 tojás,
2 x 4 kanál cukor,
2 x 4 kanál liszt,
2 x 1 tek. s.por,
A krémhez:
1 főzős tejszínpuding,
4 dl tej,
50 dkg túró,
kb. 20 dkg cukor,
2 citrom héja,
ízlés szerint még vaníliás cukor, kivonat
1 evőkanál zselatin
Tetejére:
4 dl gyümölcslé,
1 H.R. zselatin(20 gr)
Ezenkívül: kb. 30- 40 dkg eper
Megsütjük a két piskótát. Előszöt a tojásfehérjét cukorral felverem, majd, ha kemény belemehet a sárgája, majd óvatósan, már főzőkanállal a sütőporos liszt is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kész egy-egy. Ha kész,megfőzzük a krémet is. A pudingot felfőzzük a tejjel, 4 kanál cukorral, zselatinnal, s ahogy összeforrt, lekapcsoljuk. Közben a túrót összeturmixoljuk kb. 10 dkg eperrel, maradék cukorral, vaníliás cukorral, citrom héjéval. Hozzákeverjük a pudingos krémet is. Vigyázzunk, ez most már hamar dermed.!Egy dobozt, vagy tepsit kibélelünk folpack-kal, s az egyik piskótát belerakjuk. Ha kell vágunk le belőle. A maradék tésztából a doboz hosszabbik oldalával egyenlő hosszúságú, kb. 2 cm-es csíkokat vágunk. Megkenjük a dobozba rakott egész piskótalapot a krém kb.1/3-ával. Rárakosgatjuk a csíkokat hosszában, egy-egy csíkszélességű rést kihagyva. Ezután rárakjuk a krém maradék részét ezekre az üresen hagyott résekre. S mivel nem maradt több krémem, ezután már jöhetett a teteje. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Míg hűl, kirakjuk a süti tetejét tetszőlegesen a maradék eperrel. Ha már lehűlt a zselatin, s elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire. Hűtőbe rakjuk. Kb.3 óra múlva már fogyasztható.

16 megjegyzés:

andi 2010. május 10. 21:39  

De jól néz ki,úgy tudnám enni:D:)!!

Yasmine 2010. május 10. 22:09  

Ezt így ahogy van (tálalással együtt) kitehetnéd egy cukrászdába, eladásra, mielőtt még megeszem... Annyira szép... :))

Wise Lady 2010. május 10. 22:15  

Ez gyönyörű! Szuper a fotó is! A levél alatta nagyon ötletes. És csudafinom.

Chef Viki 2010. május 10. 22:20  

A takarósüti :-)) Már vártam, komolyan mondom!

Irtó ötletes, nem mellesleg meg eszméletlen széééééééééééééééééééép!!!


Az ízére ilyen későn meg inkább nem is gondolok :-)

Kiskukta 2010. május 10. 22:28  

Nagyon szépséges! Egy szeletkét kérnék én is, ha lehet!

Andi/cuki 2010. május 11. 8:35  

Köszi Andi, megkínálnálak!:-))
Köszi Yasmine,pláne a hájacskám kenegetését.:-DD
Köszönöm Wise Lady,a fa a házunk előtt van, s jól áll az eperhez,igaz?:-))
Köszi Viki, de még lesz egy második felvonás, s az már remélhetőleg több kockás, igazi "takarósüti" lesz:-))
Kösz a névadást, tetszik!:-DD
Kiskukta,köszi, Te többet is kaphatsz, bármikor,gyere csak!:-))

Bianka 2010. május 11. 8:53  

Hű nagyon guszta. De ennék most belőle

Ami 2010. május 11. 9:04  

Gyönyörű lett!
Kérek szépen belőle, csak egy kis szeletet!! vagy inkább kettőt :)

egycsipet 2010. május 11. 10:11  

Szépséges!!!

Judith 2010. május 11. 16:13  

Hu, de szepen talaltad! Nagyon finom lehet!

Andi/cuki 2010. május 11. 18:06  

Ami,köszi,persze kapsz hármat is!:-)) A következőből,mert ebből egy morzsa sincs!:-))
Köszi egycsipet!:-))
Köszi Judith, hirtelen ötlet volt, de nekem is tetszik! Viszont az egyik epret az uram faragta,talán valamennyire látszik:-))

Gizi 2010. május 11. 22:15  

Epres is, túrós is és még gyönyörűséges is!!! Jó nagyokat nyelek és szemezek még egy kicsit vele.:))

trinity 2010. május 13. 1:35  

Epres is, krémes is-ez a gyengém:)) Jöhetne azonnal!!!

Andi/cuki 2010. május 14. 18:55  

Köszi Gizi, s Trinity!:-))
Sajnos már én is csak nyelek.:-))

Felhőlány 2010. május 16. 21:19  

Ezt nevezem kreativitásnak! :)) Először nem értettem a "takarósüti" elnevezést, de most már tudom mit írtál... ;o)
Minden van benne, amit szeretek: eper, túró, játékosság... De hogy ez a babatakarómról jutott eszedbe... nem semmi! :))) Gratula!

Andi/cuki 2010. május 17. 17:18  

Köszi, de még mindig nem tökéletes, ha lesz szebb, kockásabb, akkor takarósütinek fogom nevezni, OK?:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP