Barackos kehely.
>> 2009. augusztus 12., szerda
Kaptunk barackot,de már nagyon meg voltak érve, úgyhogy arra gondoltam, kiválogatom és pürésítve használom el. Jutka remegőse volt az ötletadó, de nem bírtam sokat várni a dermesztgetéssal, így egy kicsit összekavarodott, de ízre nagyon finom lett, ezért is rakom fel.
Az uramtól pedig kaptam a tetejére barackhéjból barackrózsát.:-)
Hozzávalók:
4 doboz joghurt lecsöpögtetve kb 4 dl/320 Ft
1 vaníliapuding/80 Ft
3 dl tej/60 Ft
3 púpos evőkanál zselatin/150 Ft
20 dkg cukor/48 Ft
1 vaníliás cukor/20 Ft
barack kb 5 db /200 Ft?
8-10 babapiskóta/120 Ft
Kibéleltem folpack-kal egy jénai tálat. A barackokat meghámoztam,lecsöpögtettem. A pudingot felfőztem a tejjel , hozzáraktam 10 dkg cukrot,a barackot összepürésítettem, azt is hozzáraktam,végül két púpos kanál zselatint . Mikor összeforrt, lekapcsoltam és hűlni hagytam.
A felét beleöntöttem a jénaiba, raktam babapiskótákat körbe és beraktam a fagyasztóba.
Addig a joghurtot felmelegítettem 10 dkg cukorral ,vaníliás cukorral és egy púpos kanál zselatinnal. csak,míg elolvadtak.Ráöntöttem a barackos pudingra és visszaraktam a fagyasztóba. Vártam egy kicsit és a maradék pürés pudingot is ráöntöttem a joghurtos rétegre. Valószínüleg többet is várhattam volna, szebb lett volna. Így egy finom kanalas desszert lett villás helyett.:-)
4 megjegyzés:
Már meg is van az értelme, hogy elkészült, ha rózsa járt érte!:DD
Az ilyen desszert bármikor jöhet!!
Köszi,és tényleg fini volt!
Minden ilyet szeretek. Sajnos.
Megjegyzés küldése