Szilvás süti

>> 2009. augusztus 21., péntek

Érik a szilva rendesen,úgyhogy mikor valakinél lepényt láttam,tudtam hamarosan én is sütök valami szilvásat. Megvan, tudom már Belly lepényét akartam először.
Nagyon finom lehet az is , de végül egy sima kevert mellett döntöttem.
Ezt sima sütit egy kis pirított mandulával, fahéjjal tettem finomabbá.
Hozzávalók:
25 dkg vaj,/240 Ft
25 dkg cukor,/60 Ft
25 dkg liszt/32 Ft
4 tojás/100 Ft
20-25 dkg szilva/100 Ft?
fahéj,
10 dkg mandula száraz serpenyőben megpirítva/200 Ft
1 ek.sütőpor,
1 vaníliás cukor/20 Ft
kb 1 dl tej/20 Ft,
citromhéj/50 Ft
Összevegyítjük a lisztet, a sütőport, a citromhéjjal, fahéjjal és a mandulával.
Először a tojásfehérjét felverjük 4 ek. cukorral.Majd kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral és a vajjal. Azután felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a felvert fehérjét. Ha nagyon kemény lenne, egy kis tejjel vagy joghurttal lehet lazítani. Belerakjuk az alaposan kimargarinozott, kilisztezett formába. Rárakjuk a félbevágott szilvákat. Előszőr nagyobb hőfokon, aztán, ha feljön takarékon sütjük tovább. Kell kb.40 perc, mire megsül.
Ha kész még egy kicsit hűlnie kell, mielőtt kivennénk. Azután lehet a tetejére egy kis porcukrot szórni.
Míg el nem felejtem:az összes szilva kimagozását a kis-nagy fiamnak köszönhetem!:-)
Utólagos tapasztalat: a szilvát előtte kicsit meg lehetne cukrozni. Annak, aki édesebben szereti-mint ahogy az uram.

2 megjegyzés:

Wise Lady 2009. augusztus 21. 19:07  

Á, de finom. Nekem is kellene szilvásat sütnöm.

Andi 2009. augusztus 22. 10:36  

Szerintünk finom volt,de az uram nem találta elég édesnek. Lehet,hogy a szilvát előtte kicsit meg kellett volna cukrozni?

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP