Kefíres-hűtős lángos

>> 2009. augusztus 8., szombat

Egyik kolléganőm, Rózsika adta pár napja a receptet. Nem ismertem ezt a változatot, úgyhogy kipróbálásra ma sorra is került.
Hozzávalok:
1 kg liszt/130 Ft,
1 evőkanál só,
4 db kefír/320 Ft,
1,5-2 dl tej/40 Ft,
1 élesztő,
1 kanál cukor,
se zsiradék, se tojás.
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítettem. A hűtőben kelesztettem meg. Kelesztőtálban kb fél óra alatt megkelt. Kicsit fura érzés volt, hogy hideg a tészta,ennyi volt a különbség, és kicsit ragadós, (ezt mondta is Rózsika) ezért amikor nyújtottam liszteznem kellett.
Egy kör alakú kehellyel szaggattam ki. Forró olajba raktam és mindkét felét kb 5-5 perc alatt megsütöttem. Tetején egy kis sajttal és tejföllel tálaltam. Nagyon finom lett, köszönet érte. Majd elfelejtettem: egyáltalán nem drága.
Utólagos tapasztalat:még négy nap múlva hűtőből elővéve,megsütve is nagyon finom.

3 megjegyzés:

szepyke 2009. augusztus 8. 23:24  

Nekem Zsuzsi barátnőm szokott ilyet sütni. Azt mondja, egy hétig is elvan a tészta a hűtőben, elég csak az aznapi adagot kivenni belőle!

trinity 2009. augusztus 9. 0:55  

Anyukám is ezt süti-nagyon finom!!!!

Andi 2009. augusztus 9. 11:08  

De jó,hogy írtad az egy hetet! Akkor még sütök holnap is.Az én anyukám krumplisat szokott. Az is finom.

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP