Török makaróni
>> 2009. augusztus 28., péntek
A blogomon sütik vannak többnyire, de arra gondoltam,ehhez a "főzz az egészségedért" kampányhoz egy ételt készítek inkább. Ugyanúgy gyors is és könnyű is.
Hozzávalók:
50 dkg durum makaróni tészta,
50 dkg gomba(csiperke),
1 közepes vöröshagyma,
4,5 dl (light ) tejföl,
4 tojás,
4-5 db piros(kápia,kaliforniai) paprika,
ízlés szerint só,bors,
20 dkg sajt
Az elkészítéséhez először a gombát megtisztítjuk és elszeljük. Kis olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzárakjuk, megsütjük.
A tésztát is megfőzzük hozzá. Amíg elkészülnek felkockázzuk a piros színű paprikát. A tojássárgákat kikeverjük a tejföllel, s külön felverjük egy kis sóval a tojásfehérjéket is.
Egybekeverjük a közben megsült gombát a tojásos tejföllel, paprikával, megfőtt tésztával, s a legvégén a felvert fehérjével. Ha tartalmasabbra szeretnénk , felkockázott pulykasonkát tehetünk bele, mert illik hozzá. Tetejére sajtot reszelünk, s közepes hőfokon kb.40 perc alatt készre sütjük. Az előkészítéssel együtt kb. egy óra alatt készen van.
6 megjegyzés:
Hű ez finom! Miért török a neve?
Azt hiszem,hogy a paprika miatt,de sajnos többet én sem tudok.
Nagyon jól néz ki,biztos finom
Jól néz ki! Megenném!
Jók ezek a rakottas tészták-szeretem!
Köszönom!Majdnem minden héten elkészítem,tényleg finom,szívesen eszi a család. Van,amikor zöldbabot és sonkát is rakok bele,de az már nem az eredeti.
Megjegyzés küldése