Könyves játék.

>> 2009. augusztus 17., hétfő

Játszani hívott Mónika. Mit olvasok, s egy mondat a könyvem 161.oldaláról. Az 5.
Köszönöm,hogy gondolt rám, s természetesen válaszolok.
Vavyen Fable-t kb 14 éves korom óta olvasom,ami kicsit több, mint húsz évet jelent.
Talán úgy lehet meghatározni őt, hogy embermeséket ír, de mondhatjuk kriminek és fantasynak is. Ha őt olvasom, kikapcsolok és nevetek és sírok. Sokszor hangosan, s nem tehetek róla. Megérintenek a sorai. Olyan igaziak a könyvei , igazi érzésekkel ír , igaz dolgokat.
Ez a könyv húsvétkor(!) jelent meg, de közben mást is olvastam, őt meg húzom, halasztom,hogy ne kelljen abbahagyni.
A 161.oldal,5.mondat:" Vigyázz velük, mert ezek ütnek,mint a végóra!"
A rövid tartalmát idemásolom,hátha valakinek megtetszik. De nem vállalom a felelősséget,ha furán néznek a buszon egy hangos kacaj után!
"Közeleg a karácsony, ezért a megözvegyült nagynéni meghívja szeretteit az ünnepekre. Háza nagyjából mindentől elég távol van ahhoz, hogy a vendégségbe igyekvő rokonok nehézségbe, illetve jégbe, hóba ütközzenek. A vendégek többsége, ha csúszkálva is, de eljut a kúriához. Az unokaöcs ellenben kórházba juttatja magát, így nincs tudomása aktuális nője terveiről, aki már az esküvői harangokat kongatva keres apát cseperedő lányának.A pár száz kilométerre lévő metropolisz egyik plázájában fegyveres rablás történik. Az elkövetők – egy ikerpár – igyekeznek meglépni az őket üldöző rendőrök elől. Belerohannak egy tudathasadásos gondozószökevénybe, majd a vidéki kúria vízelvezető csatornájában kötnek ki.Az egyik nyomozó jeges fürdőzést hajt végre, utána rettenetesen rá is fagy mindenre. A másik nyomozó által rendületlenül hurcolt szexbaba (ajándék egy kolléga legénybúcsújára) pedig jó szolgálatot tesz a tükörjégen siklás, másokra frászt hozás, és röhejessé válás terén.A jégbe zárt kastélyban futnak össze a szálak, ahol is a szeretet ünnepének alkalmából élvezhetik egymás társaságát (ki önszántából, ki kényszerből). Később csatlakozik a társasághoz a háziasszony néhai hites ura és a Mikulás is, bár ő előbb még eldugítja a kéményt."
S még egy idézet:"Rendezzünk téli olimpiát.Indulhatnánk szabadfogású korcsolyázásban."

Játékra hívom Fruzskát, Trinityt,Kiskuktát,Judith-ot

1 megjegyzés:

Kiskukta 2009. augusztus 18. 0:02  

Köszi szépen, holnap remélem válaszolni is tudok rá!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP