Tiramisu-tojás nélkül

>> 2009. október 15., csütörtök


A Totaimádó oldalán fedeztem fel újabb tiramisu-hoz való krém recepteket. s kipróbáltam az egyiket.
Az alap természetese natúr krémsajt a'la Wise Lady.
További hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy tejfölből lecsöpögtetett kb 3dl natúr krémsajt a'la Wse Lady
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
További hozzávalók:
kávé,kakaó,rum(aroma)
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a krémsajtot.  A habtejszínt a habfixálóval jó keményre verjük, s azt is hozzákeverjük.
A babapiskótákat egyenként gyorsan belemártjuk a kis rummal izesített kávéba. Lerakjuk egy kisebb tál aljába sorba.Rárakjuk a krém felét,majd megint egy sor kávéba mártott babapiskóta következik.
Arra a maradék krém és a végén kakaóval szórjuk meg. Nagyon finom lett így is.

10 megjegyzés:

Wise Lady 2009. október 16. 7:46  

Á tökéletes! Nem esik össze a krém, elég a habfixáló?

egycsipet 2009. október 16. 7:51  

:)) Én "mostanában" csak tojás nélküli változatban készítem a tiramisut, hasonlóan, csak vaj nélkül. Szeretem nagyon. :)

Andi/cuki 2009. október 16. 8:25  

Á,nem tökéletes,zselatinnal keményebb lett volna.Ha torta krémjébe raknám,tennék zselatint is.
Tiramisuba szerintem nem baj,ha nem annyira kemény azalatt a pár óra alatt,míg elfogy.:-)))
A múltkori cikkedbe :

http://hungariancook.blogspot.com/2009/10/legjobb-valodi.html

teljesen igazad volt erről is.

Andi/cuki 2009. október 16. 8:25  

Á,nem tökéletes,zselatinnal keményebb lett volna.Ha torta krémjébe raknám,tennék zselatint is.
Tiramisuba szerintem nem baj,ha nem annyira kemény azalatt a pár óra alatt,míg elfogy.:-)))
A múltkori cikkedbe :

http://hungariancook.blogspot.com/2009/10/legjobb-valodi.html

teljesen igazad volt erről is.

Yasmine 2009. október 16. 9:36  

De jó!!! Nagyon örülök ennek a változatnak, mert még mindig "fázom" egy kicsit a nyers tojástól, és nem csak nyáron. Amúgy meg imádjuk, és így "büntetlenül" fogyasztható. Már ha a kalóriákat nem számoljuk. Köszi a receptet! :-))

Gasztroboszi 2009. október 16. 13:35  

Tiramisufüggő vagyok! Nekem is hagyjatok!!!!

szepyke 2009. október 16. 14:39  

Miért kell kihagyni a tojást? Csak a szalmonella miatt, vagy egyébként is?

Andi/cuki 2009. október 16. 19:04  

Egycsipet, a mostanában miért idézőjeles?Egyébként mi is nagyon szeretjük.:-))
Yasmine,szerintem se számoljuk,én inkább tornázom,ha már a sütikről nem tudok lemondani. A nyers tojástól mindig is "fáztam" én is.:-))
Gasztroboszi jut Neked is,
gyere!:-))
Szepyke,igen,igen a szalmonella miatt.Nyugodtabb így az aggódós embernek.:-))

mandy tarragon 2009. október 17. 17:35  

Lenne egy kérdésem, gyere át hozzám egy kicsit :)

Andi/cuki 2009. október 17. 21:08  

JÖvök,jövök!:-)

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP