Tiramisu-tojás nélkül
>> 2009. október 15., csütörtök
A Totaimádó oldalán fedeztem fel újabb tiramisu-hoz való krém recepteket. s kipróbáltam az egyiket.
Az alap természetese natúr krémsajt a'la Wise Lady.
További hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy tejfölből lecsöpögtetett kb 3dl natúr krémsajt a'la Wse Lady
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
További hozzávalók:
kávé,kakaó,rum(aroma)
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a krémsajtot. A habtejszínt a habfixálóval jó keményre verjük, s azt is hozzákeverjük.
A babapiskótákat egyenként gyorsan belemártjuk a kis rummal izesített kávéba. Lerakjuk egy kisebb tál aljába sorba.Rárakjuk a krém felét,majd megint egy sor kávéba mártott babapiskóta következik.
Arra a maradék krém és a végén kakaóval szórjuk meg. Nagyon finom lett így is.
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy tejfölből lecsöpögtetett kb 3dl natúr krémsajt a'la Wse Lady
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
További hozzávalók:
kávé,kakaó,rum(aroma)
Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a krémsajtot. A habtejszínt a habfixálóval jó keményre verjük, s azt is hozzákeverjük.
A babapiskótákat egyenként gyorsan belemártjuk a kis rummal izesített kávéba. Lerakjuk egy kisebb tál aljába sorba.Rárakjuk a krém felét,majd megint egy sor kávéba mártott babapiskóta következik.
Arra a maradék krém és a végén kakaóval szórjuk meg. Nagyon finom lett így is.
9 megjegyzés:
Á tökéletes! Nem esik össze a krém, elég a habfixáló?
:)) Én "mostanában" csak tojás nélküli változatban készítem a tiramisut, hasonlóan, csak vaj nélkül. Szeretem nagyon. :)
Á,nem tökéletes,zselatinnal keményebb lett volna.Ha torta krémjébe raknám,tennék zselatint is.
Tiramisuba szerintem nem baj,ha nem annyira kemény azalatt a pár óra alatt,míg elfogy.:-)))
A múltkori cikkedbe :
http://hungariancook.blogspot.com/2009/10/legjobb-valodi.html
teljesen igazad volt erről is.
De jó!!! Nagyon örülök ennek a változatnak, mert még mindig "fázom" egy kicsit a nyers tojástól, és nem csak nyáron. Amúgy meg imádjuk, és így "büntetlenül" fogyasztható. Már ha a kalóriákat nem számoljuk. Köszi a receptet! :-))
Tiramisufüggő vagyok! Nekem is hagyjatok!!!!
Miért kell kihagyni a tojást? Csak a szalmonella miatt, vagy egyébként is?
Egycsipet, a mostanában miért idézőjeles?Egyébként mi is nagyon szeretjük.:-))
Yasmine,szerintem se számoljuk,én inkább tornázom,ha már a sütikről nem tudok lemondani. A nyers tojástól mindig is "fáztam" én is.:-))
Gasztroboszi jut Neked is,
gyere!:-))
Szepyke,igen,igen a szalmonella miatt.Nyugodtabb így az aggódós embernek.:-))
Lenne egy kérdésem, gyere át hozzám egy kicsit :)
JÖvök,jövök!:-)
Megjegyzés küldése