Csupa cseresznyás,vanilás-habos szelet.

>> 2009. június 14., vasárnap

Kaptam egyszer egy nagyon finom krémreceptet,amit már sokszor használtam. Vaníliapuding és tejszínhab összevegyítve.Kosárkát is töltöttem vele,és tortának is volt már krémje. Most valami sokcseresznyésre fájt a fogam,meg hidegre is a nagy melegben. A cseresznyelekvárom(vagy dzsem?) tele van egész cseresznyékkel és a fán is maradt még Így összeraktam ezeket a krémmel Nagyon jó párosítás lett így együtt.A cseresznye nem annyira aromás, direkt jót tett neki a vanília. Ami kellett hozzá:

5 tojásos piskóta(5 tojás,5 kanál cukor, 5 kanál liszt )
Kibéleltem egy közepes tepsit folpack-kal és az 1 cm-esre szeletelt cseresznyekekvárral megkent piskótákkal kirakosgattam. Elkészítettem a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

1 vanilapuding(főzős)

3 dl tej,

3-4 kanál cukor

2 kanál zselatin,

2 dl tejszín(Hulala)

Tetejére:

4 dl gyümölcslé

20 gr zselatin,

gyümölcs(nálam most cseresznye)

A vaníliapudingot felfőztem a tejjel és a cukorral. Tudom,hogy van aki külön kevergeti és úgy főzi,de én takarékon főzőm, folyamatosan habverővel keverem és még sosem lett csomós így sem. Tehát amikor összeforrt,lekapcsoltam és még melegen hozzákevertem a zselatinport. Hagytam kicsit hűlni,addíg felvertem a tejszínt habnak. Összevegyítettem óvatosan a kettőt,majd ráraktam a piskótatekercs-szeletekre. Beraktam egy órára a hűtőbe. A zselatint összemelegítettem a gyümölcslével .Kiraktam a cseresznyével a tetejét,majd amikor dermedni kezdett ráöntöttem a sütire. Az az igazság,hogy nem lett olyan kemény mint a joghurt tortám, de ebbe kevesebb volt a zselatin, ami nem volt nagy baj,mert a fiúk kevesebb idő alatt tüntették el,mint amennyi ideig készült.Persze azért besegítettem.:-)

0 megjegyzés:

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP