Málnás-túrós szelet
>> 2009. június 13., szombat
Folyamatosan befőzési, fagyasztási szezon van nálam.Eper után cseresznye,most épp a meggy. Persze ami elkészült, egyből kipróbálásra kerül. Az eperlekváros piskótatekercs málnával és túrókrémmel nagyon finom!Először is sütöttem egy 5 tojásos kakaós piskótát. Amikor kész lett és kihűlt , megkentem a frissen kész lett eperlekvárral és feltekertem.A piskótatakercseket felszeltem kevesebb mint egy cm-es szeletekre.Kibéleltem folpack-kal egy őzgerincsütőt,a piskótatekercs-szeletekkel kiraktam.Hagytam 5-6 szeletet a tetejére,ami majd az alja lesz.Azután elkészítettem a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró,
2 dl tej ,
10 dkg zselatin,
10-12 dkg cukor,
2 dl tejszínhab.
Felmelegítettem a tejet a zselatinnal és a cukorral. Épp csak melegre. Felvertem 2 dl tejszínt. Összeturmixoltam a túrót a közben langyosra hűlt zselatinos-cukros tejjel.Óvatosan hozzáraktam a tejszínt is. Beleöntöttem felét a formámba, majd kiraktam málnaszemekkel. Ráöntöttem a maradék krémet és befedtem a maradék piskótaszeletekkel. A hűtőbe raktam. Kb.3 óra hűlés után már fogyasztható is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése