Krumplis kifli és pizzacsiga.
>> 2009. június 5., péntek
Az az igazság, hogy zsírral készítette az anyósom,akitől tanultam, de mivel finom volt vele ,ezen nem változtattam.
1 kg liszt,
1 evőkanál só,
50 dkg héjában főtt,lereszelt krumpli,
2-3 dl tejföl ,
10 - 15 dkg zsír,
5 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 tojás
Először megfőztem a krumplit.Míg főtt,felfuttattam az élesztőt,kimértem a hozzávalókat.
A zsírt elmorzsoltam a lisztben, majd hozzáadtam a többit is és kidagasztottam. Kelesztőtálban 40 perc alatt a háromszorosára kelesztettem. Kettévettem a tésztát. Lisztezett deszkán téglalapra nyújtottam az egyik felét és megkentem pizzakrémmel.Nem látszik annyira,de egy kis sonkás szalámit felkockázva raktam rá. Feltekertem és késsel csigákra vágtam.Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, s még 15 percet pihentettem letakarva. Majd 170 fokos sütőben kb.fél óra alatt készre sütöttem.
A tészta másik felét kör alakúra nyújtottam;kettő kör is kijött. Cikkekre szeltem,majd szélesebbik végénél kezdve feltekertem. Szintén sütőpapiros tepsibe raktam és ezt is pihentettem,míg a csiga sült.Megkentem tojássárgával ,megszórtam köménnyel vagy sajttal ,majd szintén 170 fokon fél óra alatt megsütöttem.
2 megjegyzés:
Fantasztikus sütiket látok nálad, nagyon kreatív vagy.
Köszönöm!
Megjegyzés küldése