Mascarponés finomságok.
>> 2009. június 27., szombat
Több helyen is láttam a héten mascarponés finomságokat; Wise Lady-nél, és Chef Viki-nél úgyhogy nekiláttam és kissé átírva, de kettőt készítettem mindjárt,ugyanabból a krémből.
Először is készítettem 2 db 4 tojásos piskótát. Az egyik sima: 4 tojás,4 kanál liszt,4 kanál cukor.
A másikhoz kakaót raktam:4 tojás,4 kanál cukor,4 kanál liszt,1 kanál kakaó.
A másikhoz kakaót raktam:4 tojás,4 kanál cukor,4 kanál liszt,1 kanál kakaó.
Kibéleltem folpack-kal egy kisebb tepsit és beleraktam a kakaós piskótát. Vékonyan megkentem lekvárral.
A gyűrűformámhoz vettem elő babapiskótát(8-10-et), és kettétördeltem.
Előkészítettem kb 40-50 dkg gyümölcsöt vegyesen, a barackot felkockázva, lecsöpögtetve.
Jöhetett a krém. Ez volt meg a leghamarabb.
Jöhetett a krém. Ez volt meg a leghamarabb.
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone,
15-20 dkg cukor,(ízlés dolga)
3 dl tej,
2 zselatin( 2db 20 gr.os)
4 dl tejszín felverve
Felmelegítettem a tejet a zselatinnal és a cukorral. Csak langyosra. Hozzákevertem a mascarponét. Felvertem a tejszínt is és óvatosan hozzákevertem a tejes mascarponéhoz.
Belaraktam a gyümölcsöt is.
Először a gyűrű formába öntöttem a krémet ,a tetejére raktam a babapiskótákat. Ugye ez lesz majd az alja.
Majd a tepsibe rakott barna piskótára öntöttem a maradék krémet.
A felső piskóta alját szintén vékonyan meglekvároztam és úgy raktam rá.
Tetejére csokimázt tettem. Kb. 3-4 óra múlva szeletelhető, de én nem bírtam megvárni,(talán látszik is) ,csak kettőt, hogy felrakhassam,úgyhogy még visszarakom a hűtőbe.
Természetesen a krémet lehet felezni, ha valaki csak az egyiket készíti.
Természetesen a krémet lehet felezni, ha valaki csak az egyiket készíti.
11 megjegyzés:
Mind a kettő gyönyörűséges! Nagyon finom lehetett.
Andi! Chef Viki rosszul van kilinkelve - van egy felesleges http// rész: a második(http://http//)
Ja, és az én linkem is ugyanez.
Bocsánat,köszi,hogy szóltál!
Javítottam.Tényleg finom,remélem ízlik a vendégeknek is!
belelendültél,de nagyon jól néz ki,biztos finom
Újabban mindig kétfajtát,vagy legalábbis két variációt készítek és mindig elfogy! :-) Ha nem itthon,akkor a munkahelyen!
Most akkor kipróbáltad a házi krémsajtot, vagy még nem?
Hú,még nem mertem!Nem lehet elrontani?
Elolvastam többször,tul.képp a meleg és a csöpögtetés hatására lesz sajt jellegű?
A mamám is szokott v.mit csöpögtetni,de abból túró lett! Vagy nem?
Andi melegítés nélkül is működik. Csak beleöntöd, lecsöpög és kész. Én már sok helyen használtam. Minél tovább csöpög, annál sűrűbb. Én mostanában 2-3 naposat használok.
Köszi,most már kipróbálom!Majd megírom!
Megjegyzés küldése