Mascarponés finomságok.

>> 2009. június 27., szombat




Több helyen is láttam a héten mascarponés finomságokat; Wise Lady-nél, és Chef Viki-nél úgyhogy nekiláttam és kissé átírva, de kettőt készítettem mindjárt,ugyanabból a krémből.
Először is készítettem 2 db 4 tojásos piskótát. Az egyik sima: 4 tojás,4 kanál liszt,4 kanál cukor.
A másikhoz kakaót raktam:4 tojás,4 kanál cukor,4 kanál liszt,1 kanál kakaó.
Kibéleltem folpack-kal egy kisebb tepsit és beleraktam a kakaós piskótát. Vékonyan megkentem lekvárral.
A gyűrűformámhoz vettem elő babapiskótát(8-10-et), és kettétördeltem.
Előkészítettem kb 40-50 dkg gyümölcsöt vegyesen, a barackot felkockázva, lecsöpögtetve.
Jöhetett a krém. Ez volt meg a leghamarabb.
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone,
15-20 dkg cukor,(ízlés dolga)
3 dl tej,
2 zselatin( 2db 20 gr.os)
4 dl tejszín felverve
Felmelegítettem a tejet a zselatinnal és a cukorral. Csak langyosra. Hozzákevertem a mascarponét. Felvertem a tejszínt is és óvatosan hozzákevertem a tejes mascarponéhoz.
Belaraktam a gyümölcsöt is.
Először a gyűrű formába öntöttem a krémet ,a tetejére raktam a babapiskótákat. Ugye ez lesz majd az alja.
Majd a tepsibe rakott barna piskótára öntöttem a maradék krémet.
A felső piskóta alját szintén vékonyan meglekvároztam és úgy raktam rá.
Tetejére csokimázt tettem. Kb. 3-4 óra múlva szeletelhető, de én nem bírtam megvárni,(talán látszik is) ,csak kettőt, hogy felrakhassam,úgyhogy még visszarakom a hűtőbe.
Természetesen a krémet lehet felezni, ha valaki csak az egyiket készíti.






11 megjegyzés:

Wise Lady 2009. június 27. 20:06  

Mind a kettő gyönyörűséges! Nagyon finom lehetett.

Wise Lady 2009. június 27. 20:10  

Andi! Chef Viki rosszul van kilinkelve - van egy felesleges http// rész: a második(http://http//)

Wise Lady 2009. június 27. 20:11  

Ja, és az én linkem is ugyanez.

Andi 2009. június 27. 22:58  

Bocsánat,köszi,hogy szóltál!
Javítottam.Tényleg finom,remélem ízlik a vendégeknek is!

Belly 2009. június 28. 22:57  

belelendültél,de nagyon jól néz ki,biztos finom

Andi 2009. június 29. 12:13  

Újabban mindig kétfajtát,vagy legalábbis két variációt készítek és mindig elfogy! :-) Ha nem itthon,akkor a munkahelyen!

Wise Lady 2009. július 1. 19:53  

Most akkor kipróbáltad a házi krémsajtot, vagy még nem?

Andi 2009. július 1. 19:58  

Hú,még nem mertem!Nem lehet elrontani?

Andi 2009. július 1. 20:05  

Elolvastam többször,tul.képp a meleg és a csöpögtetés hatására lesz sajt jellegű?
A mamám is szokott v.mit csöpögtetni,de abból túró lett! Vagy nem?

Wise Lady 2009. július 1. 21:36  

Andi melegítés nélkül is működik. Csak beleöntöd, lecsöpög és kész. Én már sok helyen használtam. Minél tovább csöpög, annál sűrűbb. Én mostanában 2-3 naposat használok.

Andi 2009. július 2. 23:30  

Köszi,most már kipróbálom!Majd megírom!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP