Mandulás keksztekercs.
>> 2009. június 5., péntek
Egyik barátnőmtől/Maris!/ kaptam egyszer egy házi bonbon receptet.Egy barna színű kekszes rétegen volt egy zöld réteg és csokibevonó a tetején.Mikor elkészítettem,a fiúknak nagyon ízlett.Így hát ; hogy ne mindig ugyanúgy készítsem, kitaláltam,hogy felcsavarom. Ez lett belőle.
Hozzávalók:
1-2 evőkanál mandulaaroma
2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál rumaroma
10-12 evőkanál forró tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin
10-15 dkg darált mandula (ez nem volt benn eredetileg,de szerintem ezzel igazibb)
50 dkg darált keksz
1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Összegyúrjuk a kekszet,a mandulát a margarinnal,a cukrokkal és a tejjel.
Kettévesszük. Az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport és a rumaromát.Egy tálcát kibélelünk folpackkal. Erre simítjuk,nyomogatjuk ezt a masszái. Hagyunk kb.1/3 részt belőle, ami majd a közepén lesz.A massza másik feléhez rakjuk a mandulaaromát, majd rárakjuk a kakaósra. A meghagyott kakaósból kigyóalakot formázunk, amit a közepére teszünk. Felcsavarjuk a folpack segítségével. Tetejére csokimázt készíthetünk.
Tálalásig a fagyasztóban szoktam tartani, csokimáz nélkül.Ha elő akarom venni csak gyorsan teszek rá egy csokimázt.Váratlan vendégeknél ideális!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése