Túrótorta
>> 2010. augusztus 29., vasárnap
Van a munkahelyemen egy kávézó, ahol megláttam egy szupermagas túrótortát. Persze egyből próbáltam a receptet megszerezni. Anita kolléganőmnek hála, ma már nálunk is sült.
Nemcsak magas, szuperfinom is lett, örök hálám érte.:-)
Linzertésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 késhegynyi sütőpor
Töltelék:
6 db egész tojás,
25 dkg porcukor,
2 dl tej,
75 dkg túró,
3,5 dkg főzős vaníliapudingpor
+ 1 vaníliás cukor,
+1 citrom reszelt héja
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, egészen addig míg egyneművé válik. Sütőpapírral kibélelt (kapcsos) tortaformába rakjuk.
A tojásokat a porcukorral, s a vaníliás cukorral alaposan felverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom héját, és a tejjel simára kikevert pudingport. Jól összedolgozzuk, és a linzertésztára öntjük.
Nagyon lassan, alacsony hőfokon (kb.150 fokon) kb 1,5 órán keresztül sütjük. Próbaként egy hurkapálcikát szúrunk bele, s ha nem ragad már rá se a töltelék, se a tészta, akkor készen is van. Félóra hűlés után szeletelhető, de hidegen is nagyon finom.
Utólagos tapasztalat:
Második tortánál külön vertem fel a tojásfehérjét habbá, s úgy adtam a többi alaposan kikevert hozzávalóhoz, s így még habosabb-könnyedebb lett a torta.