Dagasztás Nélküli Kenyér- pizzaként
>> 2010. július 17., szombat
Este gyorsan bekevertem egy DNK tésztát, mert hiába a meleg, egy héten egyszer azért sütök keltet. Most kipróbáltam, hogy pizzaként is megállja-e a helyét ez a tészta. Nagyon szuper lett, igazából olyan kenyérszerű lett a pizza, vagy inkább pizzaszerű a kenyér? Nem is tudom. mindenesetre hamar elfogyott. Latsiának megintcsak örök hála!:-))
Hozzávalók:
3 csésze liszt (kb. 50 dkg)
1 ek. só,
1/4 tk szárított élesztő
kb. 4 dl víz
1 pizzakrém,
15 dkg sonka, vagy magyaros szalámi,
1 fej hagyma,
30 dkg sajt reszelve
Összekeverjük a tészta hozzávalóit egy fakanállal. Nem kell dagasztani, gyúrni, pont ez benne a jó!:-) Nem lesz kemény tészta, kicsit ragacsos is. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, vagy fedeles tálba tesszük, s legalább 12 órát kelesztjük. Következő nap a tésztát egy erősen lisztezett felületre borítjuk és a 4 szélét egymásra hajtjuk. Ha akarjuk, most tehetünk bele magokat, liszttel megint megszórjuk, s még egy órát kelesztjük. Kettévesszük, s berakjuk két kisebb tepsibe, vagy püspökkenyérformába, attól függően, mennyire vastagon szeretnénk, s egy kicsit (kb. 10 percet) elősütjük, kb. 200 fokon. Kivesszük, megkenjük pizzakrémmel, rakunk rá szalámit, és hagymát. Sajtot reszelünk a tetejére, majd visszarakjuk, s kb. fél óra sülés után kész is.
5 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet! A dnk finom pizzaalap lehetett.
Hű fenségesen néz ki
Milyen jó ötlet Andi! És nagyon jól néz ki!
Szép az új ruhád is, rákeresek arra a málnás címfotódra, jó lenne megsütni!:-)
Köszi Moha, isteni volt, de nagyon kapós!:-))Kicsit vastagabbra hagytam, ezért nem volt annyira gazdaságos!:-))
Köszi Bianka!:-))
Köszi Latsia, isteni ez a recept!:-))A málnás krémes mennyei, nézd meg Gizinél is, neki is tetszett!:-))
Finom lehetett, és nem hátrány, hogy nem kell sokat bíbelődni a tésztájával ebben a melegben! :))
Megjegyzés küldése